Villa, Noord Brabant

In opdracht van vdBerg Electro B.V. hebben we een slimme woning gecreëerd door het integreren van verlichting, klimaatregeling, multiroom audio, deurintercom en een geavanceerd alarmsysteem. Ons doel was om een naadloze en eenvoudige bediening te realiseren. Bewoners kunnen via centrale bedienpanelen het geautomatiseerde verlichtingssysteem, het comfortabele klimaatbeheersysteem, hoogwaardige audio en video, en de beveiligingsfuncties beheren en controleren.

In dit project in opdracht van vdBerg Electro B.V. hebben we verschillende systemen geïntegreerd om een slimme woning te creëren die voldoet aan de wensen en behoeften van onze klant. Onze focus lag op het integreren van verlichting, klimaatregeling, multiroom audio, deurintercom en een geavanceerd alarmsysteem. Het belangrijkste doel was om een naadloze en eenvoudige bediening van alle geïntegreerde systemen te realiseren.

We zijn begonnen met het installeren van een geautomatiseerd verlichtingssysteem dat niet alleen het comfort verhoogt, maar ook energie-efficiëntie bevordert. Slimme sensoren detecteren de aanwezigheid van mensen en passen de verlichting automatisch aan, waardoor een gepersonaliseerde en energiezuinige verlichtingservaring ontstaat in elke ruimte van het huis.

Daarna hebben we ons gericht op klimaatregeling. Met behulp van geavanceerde slimme thermostaten hebben we een klimaatbeheersysteem gecreëerd dat individuele voorkeuren in elke kamer ondersteunt. Bewoners kunnen genieten van een aangename temperatuur die automatisch wordt aangepast, waardoor comfort en energiebesparing worden gemaximaliseerd.

Om een hoogwaardige audio- en videobeleving te bieden, hebben we multiroom audio geïnstalleerd met strategisch geplaatste luidsprekers voor een uniform geluid in het hele huis, dit te bedienen met een intuïtieve bediening.

Veiligheid was een belangrijke zorg voor onze klant, dus hebben we een geavanceerd alarmsysteem geïntegreerd. Dit systeem omvat beveiligingscamera's die het huis en de omgeving bewaken, evenals sensoren op ramen en deuren. Bij detectie van verdachte activiteiten wordt automatisch een waarschuwing geactiveerd en kunnen bewoners direct meldingen ontvangen op hun bedienpanelen.
De beveiligingsfuncties zijn naadloos geïntegreerd in het centrale bedieningspaneel, waardoor bewoners gemakkelijk het alarmsysteem kunnen beheren en controleren.

Ten slotte hebben we een geavanceerd deurintercomsysteem geïntegreerd dat bewoners in staat stelt om bezoekers op een veilige en gemakkelijke manier te identificeren en te communiceren. Met videofuncties en spraakcommunicatie via smartphones of het centrale bedieningspaneel kunnen bewoners zien en praten met bezoekers voordat ze de deur openen.

Dankzij ons streven naar eenvoudige bediening kunnen bewoners alle geïntegreerde systemen beheren via de centrale bedienpanelen door het huis.

Een uniek aspect van dit project was de integratie van Livium daken in het domoticasysteem.
Door Livium daken aan te sluiten op het systeem, konden bewoners de dakhelling, ventilatie en andere aspecten van de daken eenvoudig aanpassen en beheren via het centrale bedieningspaneel.
Dit stelde hen in staat om optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht en ventilatie.