Skip to main content

Oplossingen

Licht installaties

Integratie van verlichting maakt het mogelijk om de verlichting te automatiseren en te bedienen via keypad of touchpaneel. Je kunt verschillende lichtscènes creëren voor verschillende activiteiten of stemmingen, zoals het instellen van een helderder lichtniveau voor lezen of werken, of het creëren van een gedimd en ontspannend licht voor entertainment of ontspanning. Integratie van verlichting met beveiligingssystemen in een domotica huis kan bijdragen aan de veiligheid van het huis.

Je kunt de verlichting zo programmeren dat deze automatisch aan gaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd rondom het huis, wat potentiële indringers kan afschrikken. Ook kun je de verlichting zo instellen dat deze periodiek aan- en uitgaat, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, zelfs wanneer je afwezig bent.

Audio & video

Door audio- en videocomponenten te integreren in een domoticasysteem kun je een naadloze en geautomatiseerde audio/video-ervaring creëren in je slimme huis. Het stelt je in staat om te genieten van muziek, films en andere content in verschillende kamers, terwijl je de controle hebt over de apparaten en de sfeer kunt aanpassen aan je voorkeuren.

Multiroom-audio: Met integratie van audio in domotica kun je audioapparatuur zoals luidsprekers en versterkers in verschillende kamers van je huis met elkaar verbinden. Dit stelt je in staat om muziek, podcasts of andere audiocontent in meerdere kamers tegelijk af te spelen of juist verschillende audiocontent in elke kamer te hebben. Je kunt ook het volume en de afspeelinstellingen centraal regelen via een app of een spraakgestuurde assistent.

Klimaat

Door het klimaat te integreren in je domoticasysteem kun je de HVAC-apparatuur en -instellingen beter beheren en optimaliseren voor energiebesparing. Je kunt bijvoorbeeld thermostaten gebruiken die verbonden zijn met je domoticasysteem, waardoor je de temperatuur in verschillende zones van je huis individueel kunt regelen en aanpassen op basis van de aanwezigheid van mensen, de tijd van de dag of andere parameters. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van energie en kan helpen om de energiekosten te verlagen.

Daarnaast stelt je in staat om op afstand toegang te krijgen tot de HVAC-bediening en instellingen. Je kunt via een app op je smartphone de temperatuur aanpassen, de verwarming of airconditioning in- of uitschakelen en meldingen ontvangen over de status van het klimaatsysteem. Dit is handig als je onderweg bent en wilt zorgen voor een comfortabele omgeving bij aankomst of om ongewenst energieverbruik te voorkomen.

Beveilging & alarmsystemen

Met integratie van het alarmsysteem in je domoticasysteem kun je alle beveiligingsfuncties en sensoren vanuit één centraal punt beheren. Dit betekent dat je toegang hebt tot de status van het alarmsysteem, de sensoren, camera’s en andere beveiligingsapparatuur via een app of een centraal bedieningspaneel in je huis. Hierdoor kun je snel de beveiligingsstatus controleren en actie ondernemen indien nodig.

Een geïntegreerd alarmsysteem kan samenwerken met andere systemen in je domotica-ecosysteem om een gecoördineerde beveiligingsaanpak te bieden. Het kan bijvoorbeeld de verlichting inschakelen en de gordijnen sluiten wanneer een inbraak wordt gedetecteerd om potentiële indringers af te schrikken. Het kan ook gekoppeld worden aan videobewakingssystemen, zodat je live videostreams kunt bekijken vanuit je domoticasysteem.